Årsmöte 16–17 mars

Ordinarie föreningsstämma 16 mars

Under torsdagen hade SGLF, Sveriges Golfleverantörers Förening sin årsstämma i Stockholm med de flesta kommersiella företag inom handel med golfartiklar samlade.

Under mötet har föreningen tagit steget från en leverantörsförening till en branschförening och bytt namn till Golf & Co (Golf & Companies).

Föreningen kommer arbeta med effektivitet, kunskap och samordning för en hållbar handel med golfartiklar i Sverige. Övergripande handlar det ytterst om inspiration och golfens utveckling i Sverige.

I samband med mötet kliver Dormy och PQ in som nya medlemmar. Även styrelsen utökas med Helena Åkesson från Callaway Golf Apparel, Anders Wall från Dormy, Matilde Unge som ansvarig för hållbarhetsfrågor samt Petter Bengtsson från PGA.

- ”Under årsmötet 2016 bestämde medlemmarna att vi skulle ta steget från att vara en leverantörsförening till att istället skapa en branschförening. Målsättningen var oerhört tydlig; att vara en medlemsorganisation som arbetar för att främja och effektivisera handeln med golfartiklar genom att erbjuda kunskap, organisera mässor och arrangera inköpsdagar, säger Johan Laur, Golf & Co:s ordförande”.

Under mötet har flera arbetsgrupper skapats för att driva de relevanta frågor medlemmarna vill att föreningen ska driva.

- ”Det känns oerhört stimulerande att gemensamt med leverantörerna tänka större. Föreningen har redan visat att de kan ställa krav och samarbeta med SGF om t ex Golfens Dag, nu är det upp till oss att gemensamt skapa ännu flera förutsättningar för att lyfta intresset för golfen i Sverige, säger Anders Wall, VD på Dormy.

Föreläsningsprogram 17 mars

Gunnar Håkansson, SGF
Gunnar som är generalsekreterare i Svenska Golfförbundet tar upp aktuella frågor i Golfsverige.

Claes Björklund, PGA
För första gången går hela golfsverige samman och arrangerar Golfens dag. Lördagen den 20 maj är det premiär och idag (28 feb) är det 240 klubbar anmälda. Målsättningen är att över 15 000 nyfikna skall ta sig ut till landets golfanläggningar och förhoppningsvis bli goda ambassadörer för golfen. Vår stora möjlighet till framgång ligger i att varje organisation marknadsför Golfens dag utifrån sina förutsättningar. Tillsammans kommer det att göra avtryck.

Oscar Åsgård, Thomas Eriksson, Egmont
Oskar Åsgård, tillträdande chefredaktör på Svensk Golf, berättar om framtiden för Sveriges största golfmagasin. I Egmonts produktportfölj hittas Golfsveriges tre mest etablerade nyhetskanaler – Svensk Golf, Golf Digest och svenskgolf.se – vad är ambitionen med respektive kanal? Det ger vi en fördjupad bild av. Thomas Eriksson, digital chef på Egmont, berättar om Egmonts digitala strategi och ger en mer ingående presentation av nya svenskgolf.se.

Mathias Resare, Golfing
Mathias arbetar på Everysport Mediagroup som bland annat driver siten Golfing. Mathias berättar om nya sätt att kommunicera med golfintresserade människor i det digitala landskapet.

Matilde Unge, Styrelseledamot Golf & Co
Matilde Unge arbetar med hållbarhetsfrågor på Skanska. Matilde som är föreslagen till ny ledamot i styrelsen för Golf & Co föreläser om varför en branschförening bör ha rekommendationer angående olika hållbarhetsfrågor.

Arvid Axland, Pool
Arvid är författare av boken Jakten på Känslan som handlar om att både sätta kunden i fokus såväl som att skapa den rätta kundupplevelsen. Arvid är en uppskattad talare och en duktig golfare och vi hoppas att han både kan ge oss en del nya idéer såväl som intressant inspiration.