Golf & Companies

Historia

SGLF - Sveriges Golfleverantörers Förening har drivit verksamhet sedan slutet av 1980-talet. Den främsta uppgiften har varit att driva och utveckla Golfmässan, under många år arrangerad på Elmia i Jönköping. Ursprungligen en hårdvarumässa, men med åren har kläder och skor kommit att bli viktigare i branschen. På den svenska golfmarknaden har vi dessutom många duktiga klädproducenter som är verksamma både inom och utanför landets gränser.

Sedan ett par år tillbaka inkluderar föreningen de flesta av leverantörerna på den svenska marknaden, både hårdvara, mjukvara och tillbehör. Utvecklingen i golfbranschen i Sverige har har inneburit stora förändringar för leverantörerna men kanske ännu mer i återförsäljarledet. Dormy har med sina golfvaruhus under de senast 10–15 åren skapat en helt ny markandssituation - samtidigt som inköpsorganisationer som Golfstore och PQ organiserat många av de tidigare "fria" handlarna.

2017 är året när alla parter samlas i en gemensam branschförening med namnet Golf & Companies. Nu börjar en ny gemensam resa för tillverkare, leverantörer och återförsäljare samt övriga organisationer inom golfen i Sverige.

2019 är alla stora aktörer både på återförsäljar- och leverantörssidan medlemmar i Golf & Companies och är dessutom representerade. Golfmässan försvinner och ersätts med Golfens Nordiska Mötesplats, där förutom medlemsföretagen kommer att exponera sina produkter för återförsäljare även våra samarbetsorganisationer SGF och GAF kommer att medverka med föreläsningar och seminarier. Golfens Nordiska Mötesplats är en del i en hektisk vecka för golfbranschen som startar med Golfstoremässan och avslutas med PQ-mässan, med GNM insprängd emellan dessa två event.

Styrelse 2021

  Ordförande
  Johan Devinger
  johan.devinger@golfandcompanies.se

Ledamöter
Lars Aldskogius, Callaway
lars.aldskogius@callawaygolf.com

Rikard Blomstrand, Acushnet
rikard_blomstrand@acushnetgolf.com

Niklas Knutsson, Cobra
niklas.knutsson@cobrapuma.com

Malin Ling
malin.ling@daylisports.se

Helena Åkesson, Callaway Golf Apparel
helena.akesson@pery.com

Mats Hedlund, Dormy
mats@dormy.se


Johan Thellmark, Golfstore
johan.thellmark@golfstore.se

Tomas Ericson, PQ
laholmsgolfshop@hotmail.se

Valberedning

Sven-Olof Karlsson, Abacus
sven-olof.karlsson@abacussportswear.com

Ulrika Skoghag, Daily Sports
ulrika.skoghag@dailysports.se

Niklas Tegnér, ProScott
n.tegner@proscott.se