Verksamhet

Golf & Companies är en branschförening för tillverkare, leverantörer och återförsäljare samt övriga organisationer inom golfen i Sverige. Ledorden för föreningen och verksamheten är att inspirera och främja golfens utveckling genom effektivitet, kunskap och samordning – för en hållbar handel med golfartiklar i Sverige.

Golfens Nordiska Mötesplats

Målsättningen att forsätta arbeta för att Golfmässan ska fortsätta var den viktiga mötesplats som både besökare och utställare anser den vara. Här ska man ha en möjlighet att summera året, blicka framåt mot kommande säsong och få en provsmak av vad nästa år har att erbjuda. Alla som är verksamma i branschen ska känna sig välkomna och uppleva att de har ett gott utbyte av mässan. Vi kommer också utveckla mässupplevelsen med relevanta frukostseminarier och modevisningar.

Läs mer här.

Modedagar

Modedagar för kläder och skor genomförs under den första halvan i augusti. Här samlas ett antal av modeföretagen inom golfbranchen för att starta införsäljningsperdioden av nästa års mode och genomför ett mindre event för viktiga kunder.

Självklart är alla återförsäljare välkomna att besöka modedagarna.

Läs mer här

Golfens Dag

Svensk golfsports största organisationer gör gemensam sak och lanserar konceptet Golfens dag våren 2017. Det huvudsakliga målet är att nå nya spelare och tillvarata det stora intresse som redan finns kring golfen i Sverige.

Genom satsningen på en nationell samlingsdag kan fler människor få en positiv kontakt med golf på landets klubbar och anläggningar. Tillsammans kan vi marknadsföra hela golfindustrin och öka synligheten kring de fördelar golf har när det gäller friskvård, miljö och samhällsekonomin. Golfens dag är ett långsiktigt projekt.

Henrik Stensson gillar Golfens dag!

Hållbarhet

Som en modern branschförening är det också på sin plats att vi adderar ett förhållningssätt till olika relevanta hållbarhetsfrågor. Målet är ta fram riktlinjer för föreningen medlemmar. Det kan handla om både produktion av hård- och mjukvaror samt andra produkter eller kriterier för transport och arbetsvillkor. Kriterierna är initialt inte bindande utan ska ses som rekommendationer. Läs mer om hållbarhet här.